Kieszonki nadziewane szpinakiem orzechami nerkowca i mozzarellą
2 duże piersi kurczaka
200 g świeżego szpinaku
kulka mozzarelli
2 ząbki czosnku
papryka czerwona świeża
garść orzechów nerkowca
sól, pieprz
świeża bazylia (4-5 listków)
łyżka masła
Olej Rzepakowy
Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka dokładnie umyć, ubić lekko tłuczkiem, doprawić solą i
pieprzem. Nerkowce siekamy na drobno i prażymy na małym ogniu,paprykę
kroimy na bardzo drobną kosteczkę.Szpinak dokładnie wypłukać i osuszyć.
Na rozgrzanej patelni z masłem wyłożyć szpinak, podusić chwilę,dodać
przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną bazylię, doprawić solą i
pieprzem do smaku, dusić jeszcze przez chwilkę. Szpinak wyłożyć w
kieszonki dodać w środek mozzarellę,paprykę i nerkowce, Naczynie
żaroodporne wysmarować olejem rzepakowym i wyłożyć kieszonki.Piec w piekarniku w
temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Podawać z pieczonymi
ziemniaczkami i ulubiona surówką.
SmaczneGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz