środa, 3 lipca 2013

Kieszonki nadziewane szpinkaiem orzechami nerkowca i mozzarellą

Kieszonki nadziewane szpinakiem orzechami nerkowca i mozzarellą

 

Składniki:

2 duże piersi kurczaka
200 g świeżego szpinaku
kulka mozzarelli
2 ząbki czosnku
papryka czerwona świeża
garść orzechów nerkowca
sól, pieprz
świeża bazylia (4-5 listków)
łyżka masła
Olej Rzepakowy

Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka dokładnie umyć, ubić lekko tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Nerkowce siekamy na drobno i prażymy na małym ogniu,paprykę kroimy na bardzo drobną kosteczkę.Szpinak dokładnie wypłukać i osuszyć. Na rozgrzanej patelni z masłem wyłożyć szpinak, podusić chwilę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną bazylię, doprawić solą i pieprzem do smaku, dusić jeszcze przez chwilkę. Szpinak wyłożyć w kieszonki dodać w środek mozzarellę,paprykę i nerkowce, Naczynie żaroodporne wysmarować olejem rzepakowym i wyłożyć kieszonki.Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubiona surówką.

SmaczneGO


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz