Eton Mess to deser stanowiący pokruszone
bezy, sok z granatu ,bitą śmietanę i truskawki w kawałkach. Warto spróbować z każdymi owocami Ja osobiście polecam z owocami lasu.
Składniki:
500 g truskawek
2 łyżeczki drobnego cukru z wanilią
2 łyżeczki soku z granatów
400 ml śmietanki 30%
6 bez
Przygotowanie:
Truskawki dokładnie myjemy i odrywamy z nich szypułki,kroimy na
ćwiartki,umieszczamy w misce posypujemy cukrem,dokładnie mieszamy i
odstawiamy na 30 minut do lodówki.Śmietankę ubijamy pod koniec dodajemy
cukier z wanilią.W pucharkach układamy na przemian
bezy,śmietankę,truskawki w dwóch warstwach.Na koniec polewamy całość
sokiem z granatu.
SmaczneGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz