poniedziałek, 3 marca 2014

Eton Mess

Eton Mess to deser stanowiący pokruszone bezy, sok z granatu ,bitą śmietanę i truskawki w kawałkach.  Warto spróbować z każdymi owocami Ja osobiście polecam z owocami lasu.


Składniki:

500 g truskawek
2 łyżeczki drobnego cukru z wanilią
2 łyżeczki soku z granatów
400 ml śmietanki 30%
6 bez

Przygotowanie:
Truskawki dokładnie myjemy i odrywamy z nich szypułki,kroimy na ćwiartki,umieszczamy w misce posypujemy cukrem,dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut do lodówki.Śmietankę ubijamy pod koniec dodajemy cukier z wanilią.W pucharkach układamy na przemian bezy,śmietankę,truskawki w dwóch warstwach.Na koniec polewamy całość sokiem z granatu.
SmaczneGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz