Składniki
Szklanka Wiśni bez pestek
5 łyżek cukru
500 g wątróbki drobiowej
4 jabłka 2 główki cebuli
oliwa
sok z cytryny
tymianek
sól i pieprz do smaku
koperek do przybrania
Sposób przygotowania:
Wątróbkę umyj i pokrój na nieduże kawałki,cebulę posiekaj.Na patelni
rozgrzej olej i zeszklij cebulę,dodaj wątróbkę i smaż przez 5
minut,dodaj tymianek,wlej odrobinę wody i duś do miękkości.Usmażona
wątróbkę przełóż na deskę i posiekaj na drobno ,dopraw solą i pieprzem
do smaku.Jabłka umyj ,przekrój na pół i wydrąż środek z nasienia,skrop
jabłka sokiem z cytryny,w środek nałóż farsz ,przełóż do naczynia
żaroodpornego i piecz przez ok. 15 minut.Podawaj z karmelizowanymi
wiśniami
SmaczneGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz